Acara Monsoon Cup bermula untuk hari Pertama

Keputusan hari pertama bagi acara Monsoon Cup..

Pasukan Sam Gilmour menang kesemuanya. Pasukan Jeremy dengan 3 kemenangan. manakala team Hazwan hazim dengan 1 kemenangan dan begitu juga team maximilian Soh dengan coach Saifullah antara crewnya. 

 

Sementara itu acara perasmian juga telah dilakukan oleh exco pelancongan kerajaan negeri Terengganu sekitar jam 1430petang tadi.

 


Sailing: Gilmour makes a clean sweep in first roundAustralia’s Sam Gilmour is making waves at the Monsoon Cup Terengganu – thanks to some fatherly advice. 

On Wednesday, the son of four-time world champion Datuk Peter Gilmour, steered his Neptune Racing Team to a commanding five wins in five races in the first round of the four-day event at the Ri-Yaz Heritage Marina Resort & Spa in Pulau Duyong, Kuala Terengganu

Acara perasmian awal petang

Piala Monsun di Terengganu dikenali dunia


KUALA TERENGGANU: Perlumbaan kapal layar Piala Monsun yang diadakan di Pulau Duyong di sini sejak 10 tahun lalu berjaya memperkenalkan negeri Terengganu ke seluruh dunia.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Datuk Mohd Jidin Shafee berkata kejohanan berprestij itu mendapat liputan meluas daripada media cetak dan elektronik dalam dan luar negara.

"Terengganu bukan sahaja sebagai lokasi bersesuaian dengan sukan air, malah dapat menonjolkan elemen-elemen tempatan dan tradisional.

"Kejohanan itu memberi pulangan dan faedah kepada rakyat negeri itu dengan penekanan kepada pembangunan pelancongan dan pendidikan," katanya ketika merasmikan kejohanan Piala Monsun Terengganu 2014 di Marina Ri-Yaz Heritage, 

click Title to view full content

Write a comment

Comments: 0